fredag 8 mars 2013

Koskenlaskija-makaronilåda

Här har vi igen testat en ny version av makaronilåda... Ett recept från Valio. Koskenlaskija-osten ger fin smak. Det fina med den här makaronilådan var att man inte behöver koka makaronerna före...

400 g makaroner
en dryg liter vatten
1 buljongtärning (själv använde jag 2...)
1 paket Koskenlaskija-ost
400 g köttfärs
1 lök
Riven ost att strö över

Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och Koskenlaskija-osten. Låt osten smälta.

Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Själv kryddade jag köttfärsen med svartpeppar men lämnade bort saltet eftersom buljonen och osten innehåller salt...

Blanda den okokta pastan och köttfärsröran i en ugnsform. Häll över buljon-ost-blandningen och strö över riven ost. Grädda i 200C ca 1 h (passa upp så att den inte blir torr!). Låt dra en stund innan servering.

Vi hade lite överbliven tomatsås från dagen innan (kanske knappt 2 dl) som jag också rörde ner i lådan innan jag gräddade den.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar